Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - "خصوصی سازی" ؛ واژه ای زیبا که قرار بود شعار "دولت کوچک" را محقق و بخش خصوصی را قدرتمند سازد اما در عمل به گله موش های جونده تبدیل شد که ثروت عمومی را جوید و بلعید و نیست کرد و نابود.

در طول سال های اخیر، بارها شاهد بوده ایم که چگونه اموال و شرکت های دولتی را به نام خصوصی سازی غارت کردند. این که کدام شرکت ها را به کسری ناچیز از بهای واقعی شان فروختند، موضوع این بحث نیست که تکرارش جز ملال نمی افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هم که این شرکت ها را بعد از مفت بری چه کردند و چه بر سر کارگران بی نوایشان آوردند نیز حکایتی غم انگیز و آشناست.

اما آنچه از اصل ماجرا اسفناک تر است، بی توجهی نهادهای نظارتی به روند فاجعه بار این واگذاری هاست. مگر می شود فلان شرکت دولتی را با میلیون ها دلار گردش مالی و اموال و املاک متعدد به قیمتی حتی کمتر از بهای زمین هایش به خودی ها بفروشند و بعد، کارگرانش را اخراج کنند و یک شبه به ثروت افسانه ای برسند و کک کسی هم نگزد؟!
پاسخ تلخ و صریح است: بله، می شود و شده است!

سفر اخیر رئیس قوه قضائیه به اردبیل اما کور سوی امیدی برای اصلاح این پاسخ تلخ ایجاد کرده است. سید ابراهیم رئیسی در این سفر پرونده واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان را روی میز گذاشت؛ مجموعه ای که با دارا بودن هزاران هکتار زمین زراعی مرغوب و کارخانه های تبدیل محصولات کشاورزی، قطب بی نظیر کشاورزی دامداری و صنعت در شمال غرب ایران است.



در اهمیت این شرکت همین بس که از سال 1327 خورشیدی دهها دولت و شرکت داخلی و خارجی در دشت مغان فعالیت کرده اند و دهها سال سرمایه گذاری ارزی و ریالی هنگفت در آن شده است و حتی سدهایی نیز برای بهره وری بیشتر زراعی ساخته شده است تا شرکتی با نام "کشت و صنعت و دامپروری مغان" شکل بگیرد.

با این حال، گذر کشت و صنعت مغان نیز به خصوصی سازی افتاد و حرف و حدیث های فراوانی درباره نحوه واگذاری این مجموعه بزرگ ملی شکل گرفت و می رفت که این واگذاری نیز همانند صدها واگذاری دیگر، به بایگانی برود و نقدها و انتقادات در حد تیترهای رسانه ای باقی بماند که سفر رئیس قوه قضائیه به اردبیل انجام شد و سید ابراهیم رئیسی دستور ویژه ای برای بررسی مجدد پرونده این واگذاری بزرگ صادر کرد.

 *6 دستور رییس قوه قضائیه 
درخصوص شرکت کشت و صنعت مغان

این که سرانجام این بررسی به تایید واگذاری یا ابطال آن می انجامد مشخص نیست اما نکته ای که باید بدان توجه داشت این است: حال که قرار شده است پرونده کشت و صنعت مغان مجدداً بررسی شود، چه بهتر که در قوه قضائیه و زیر نظر شخص رئیس آن، کمیته ای برای بررسی سایر واگذاری های مساله دار شکل بگیرد.

اگر این کمیته تشکیل شود، افراد متعددی از سراسر ایران اطلاعات ذیقیمتی از نحوه واگذاری های و احتمالا حیف و میل های صورت گرفته به آن خواهند داد؛ افرادی که سال هاست سوختن بیت المال را برابر چشمان خود می بینند ولی امیدی به احیای آن و مجازات سوء استفاده کنندگان ندارند.

از آنجا که این کمیته با ارقام چند میلیارد دلاری سر و کار دارد، اعضای آن باید از سالم ترین و امتحان پس داده ترین ها باشند چرا که بسیاری از ویژه خواران، خوب می دانند که ناظران را چگونه آلوده کنند.

به نظر می رسد اگر این اقدام صورت پذیرد، با ابطال برخی واگذاری های کلان و ناروا، آنچه به بیت المال بر می گردد،به معنای واقعی کلمه "تاریخی" خواهد بود و مسیر خصوصی سازی را در آینده، تا حد بسیاری منزه می کند.

و پایان سخن، آموزه ای از امام علی علیه السلام که بعد از رسیدن به حکومت فرمود که هر آنچه از بیت المال غارت شده را باز می گرداند حتی اگر کابین زنان غارتگران شده باشد.
آقای رئیسی! اینک شما و راهی که علی علیه السلام پیش پایتان گذارده اند... .

بیشتر بخوانید:

*روزی بزرگ برای عدالت: جعبه‌سیاه فساد در قوه‌قضائیه با دست‌بند و لباس زندان در برابر قاضی *رئیسی: ذات نظام، پاک و ضدفساد است لینک کوتاه: asriran.com/0038mN

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سید ابراهیم رئیسی کشت و صنعت مغان واگذاری خصوصی سازی کشت و صنعت مغان قوه قضائیه خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی

مدیر عامل شرکت آبفا استان مرکزی گفت: در سال گذشته ۹ هزارو ۱۷۶ فقره انشعاب آب به متقاضیان شهری و روستایی استان واگذار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی آبفا، حشمت اله عباسی با بیان اینکه با توسعه شهرها و روستاها، واگذاری انشعاب آب افزایش می یابد، اظهارکرد: طی سال گذشته، ۹ هزار و ۱۷۶ فقره انشعاب آب به متقاضیان جدید واگذار شده است.

وی افزود: از این تعداد چهار هزار و ۹۲۵ فقره در شهرهای استان و تعداد چهار هزار و ۲۵۱ فقره در روستاها بوده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی یکی از مهمترین اقدامات در حوزه خدمات مشترکین را هوشمند سازی کنتور های آب عنوان کرد و گفت: در راستای کنترل، مدیریت و بهینه سازی مصارف وهمچنین مشاهده آنلاین و تسهیل در فرآیند قرائت کنتور و جلوگیری از هرگونه خطاهای مرتبط با کنترل مصارف، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با شناسایی دستگاه ها و اماکن پرمصرف، عملیات تجهیز این اماکن به کنتور های هوشمند را آغاز کرده و تا کنون ١٣٤کنتور هوشمند در سطح استان مرکزی نصب شده است.

عباسی سرانه مصرف آب به ازای هر نفر در استان را ٢٠٠ لیتر در شبانه روز اعلام وتاکید کرد: مدیریت صحیح مصرف آب در جامعه فرهنگ سازی، جلب اعتماد عمومی و مشارکت همگانی مردم را میطلبد.

وی افزود: ٩٩.٩٩درصد جمعیت شهری و ٩١درصد از جمعیت روستایی از خدمات آب شرب پایدار در استان بهره مند هستند.

کد خبر 749450

دیگر خبرها

  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا